Carine Montaner demana sentit comú a Govern i que tingui en compte els nuclis familiars a bars i restaurants

La consellera general del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Carine Montaner, ha realitzat una pregunta sobre el pla de xoc del Covid-19 de l’executiu per tal d’esclarir la veracitat de les informacions publicades i dirigir un missatge de tranquil·litat vers la ciutadania sobre el fet que no hi ha previst un confinament de deu dies abans de la temporada d’esquí, com s’havia publicat als mitjans de comunicació. En aquest sentit, Carine Montaner ha demanat la realització de protocols específics per tal de donar seguretat a la ciutadania i els turistes i així preparar la propera temporada d’hivern.

Durant la seva intervenció, també ha demanat al ministre de Salut que es tinguin en compte els nuclis familiars o l’entorn de convivència en les mesures preses sobre els bars i restaurants. En aquest sentit, la consellera general ha demanat rectificar les directives aplicant el sentit comú. Carine Montaner també ha preguntat quins han estat els elements factuals per fixar aquest número de 2 o 5 persones per taula, segons l’establiment. Montaner ha manifestat a la Cambra que “molts bars i restaurants calculen tenir una baixada de la facturació dràstica, d’entre un 30% i un 50%, la qual cosa implicarà el tancament de molts negocis i per tant l’augment dels acomiadaments.”

En el marc d’aquesta pregunta, la consellera de Terceravia també ha aprofitat per demanar l’homogeneïtzació dels protocols de confinament, pel que fa a aquelles famílies amb infants que han estat en contacte amb un positiu a l’escola. Així com, ha posat a sobre de la taula el llarg temps d’espera per a la realització de proves PCR i TMA per verificar possibles casos positius per Covid en l’àmbit escolar.

D’altra banda, Montaner ha preguntat al titular de Salut sobre el col·lapse de les consultes dels metges preferents, agreujat amb la Covid-19, i ha lamentat que el darrer divendres 25 de setembre, en el marc del Debat d’Orientació Política, “la cambra va votar en contra d’una proposta de resolució per resoldre les disfuncions del sistema de la via preferent i de la història clínica. Cal ajustar la situació”.

Finalment, el conseller general Joan Carles Camp ha demanat sobre la temporada d’esquí, igual que ho havia fet abans la consellera Montaner, en aquest cas sobre les gestions diplomàtiques realitzades per l’executiu amb França i Espanya perquè considerin Andorra com una part nacional, pel que fa al desplaçament dels turistes i visitants. “Estaria bé que poguessin venir amb la certesa que no han de fer quarantena en arribar al seu país d’origen”, ha puntualitzat Camp.