Carine Montaner denuncia la saturació de la sanitat després de la implantació de la via del metge referent

La consellera general del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Carine Montaner, ha denunciat en el ple del Consell General d’aquest dijous 16 de desembre la saturació del sistema sanitari després de la implantació de la via del metge referent.

Carine Montaner ha assegurat que “ara hi ha saturació de metges de capçalera i els pacients han d’esperar més temps per poder tenir hora, per aquest motiu molts pacients que no poden esperar van directament al servei d’urgències de l’hospital, tenint en compte que el metge de referència està saturat. D’aquesta manera tenim un problema de metges de capçalera saturats i d’urgències saturades. Aquest sistema és un peix que es mossega la cua i la saturació pot tenir com a efecte una disminució de la qualitat de l’atenció sanitària dels pacients”.

Seguint amb la via de metge referent, Carine Montaner ha explicat que “pot representar, de fet, un risc de sobrecost per a la CASS, ja que els pacients han de pagar per la visita del metge de referència i per la visita de l’especialista, així com una pèrdua de temps per als pacients”.

D’altra banda, la consellera general del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents s’ha referit a la posada en marxa de la història clínica compartida, sobre la qual indicat que “crec és essencial per evitar duplicitat de proves, però aquest nou sistema necessita més seguretat, per vetllar per les dades íntimes dels usuaris. Recordem que és un tema molt delicat”.

Finalment, la consellera general Carine Montaner ha demanat la realització d’una enquesta als usuaris i els professionals de la sanitat, per valorar, ajustar i rectificar el sistema. Montaner ha afegit que “potser s’hauria de reflexionar el sistema i ajustar les recomanacions internacionals a les peculiaritats del nostre país”.