“De forma clara i nítida: el nostre objectiu és Andorra”

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents vota a favor de la Llei de racionalització econòmica per un motiu clar i nítid: “el nostre objectiu és Andorra”. Així ho ha anunciat el conseller general de la formació política, Joan Carles Camp, qui ha assegurat que, a banda dels textos aprovats per afrontar conseqüències de la pandèmia, “és necessari un gran acord, davant d’aquesta conjuntura, que vagi més enllà d’aquesta legislatura amb visió d’Estat i que no hipotequi les generacions futures”.

Al treball en comissió, el grup parlamentari va presentar nou esmenes a la Llei de racionalització econòmica per millorar el text, amb l’objectiu d’establir obligacions concretes i fixar clarament els objectius, sense ambigüitats i ni interpretacions. En aquest sentit, Joan Carles Camp ha recordat als consellers i conselleres generals presents a l’hemicicle que “les lleis no són per recomanar, són per complir”.

D’altra banda, durant la sessió ordinària d’aquest dijous del Consell General, la consellera Carine Montaner ha estat l’encarregada de defensar el vot favorable a la modificació de la Llei dels ajuts a l’estudi. Montaner ha puntualitzat que “el treball en comissió ha estat enriquidor i ha millorat el text, incorporant a l’apartat de les beques el concepte de ‘càrrega docent’. L’educació és prioritària per Terceravia i una inversió de futur pel nostre país”.

Finalment, durant la sessió també s’ha examinat la proposició de Llei de modificació de la segona llei òmnibus, referent als treballadors per compte propi. En el debat, el conseller general Joan Carles Camp ha explicat que “la proposició no resol els problemes actuals, però serveix per portar al ple del Consell General les dificultats que viuen els autònoms i petits empresaris”. En aquest sentit, des del grup parlamentari Terceravia s’ha demanat la simplificació dels tràmits burocràtics dels autònoms i petits empresaris, perquè destinin més temps a l’economia productiva i la posada en marxa de polítiques proactives per estimular la creació d’empreses i, per tant, nous llocs de treball. Per tot el que s’ha exposat, el conseller general de Terceravia, Joan Carles Camp, ha justificat el vot a favor de l’entrada a tràmit de la proposició “perquè som la representació del poble i sobre aquest tema cal que parlem entre totes i tots”.