“Els drets dels infants han de ser una prioritat de país”

Joan Carles Camp i Ruth Vila s’han reunit aquest matí amb UNICEF Andorra per conèixer les seves inquietuds i plantejar polítiques transversals a favor de la infància
Andorra la Vella | 27 de març de 2019

El candidats de la llista nacional de terceravia Joan Carles Camp i Ruth Vila s’han reunit aquest matí amb la representant d’UNICEF Andorra amb la voluntat de conèixer les inquietuds i les propostes de l’ONG en relació als infants del país i de presentar el programa de la plataforma.
Camp ha explicat que el programa de terceravia no inclou un apartat específic que reculli accions adreçades als infants, sinó que les propostes es fan transversalment en les diferents seccions del programa; perquè totes les accions d’un govern afecten la vida dels infants: educació, sanitat, esport, família, benestar, integració, medi ambient, mobilitat… “Terceravia som sensibles als temes relacionats amb els drets i el benestar dels infants, ha declarat Camp, i la nostra proposta passa per fer polítiques d’Estat i un pacte amb la resta dels grups polítics. Aquest ha de ser un tema de país, i no ha d’estar sotmès als canvis polítics. En l’anterior legislatura, terceravia va recolzar la Llei dels Drets dels infants i adolescents i la Llei de Responsabilitat penal per a persones menors d’edat”.
La representant d’UNICEF ha proposat un seguit de demandes que caldria aplicar durant la propera legislatura. Camp i Vila han pres nota per treballar-hi activament: elaborar el Pla Nacional d’Infància, establir partides prioritàries per a la infància als pressupostos del Govern, promoure la participació d’infants i d’adolescents a totes les administracions, i incrementar la inversió per ajuda al desenvolupament per tal que arribi al 0,7% efectiu.

“Els drets dels infants han de ser una prioritat de país”
També ha destacat la necessitat de que els drets dels infants formin part del currículum educatiu, d’ampliar a sis mesos el permís de lactància retribuït, d’incrementar l’edat legal del matrimoni, de treballar en la prevenció de qualsevol tipus de violència envers els infants i de crear un Observatori de la infància conjunt entre UNICEF, el CRES i el Govern.
Per la seva part, Camp ha destacat que terceravia vetllarà pels infants treballant a favor de l’educació, la prevenció, i la riquesa i el benestar de les famílies, i que per això calen polítiques adequades i que el país tingui prosperitat, a través de l’estabilitat institucional i de legislar per atraure a Andorra talent i empreses d’alt valor afegit.
Camp ha afegit que hem de preveure que els infants d’avui seran els adults de demà, i que no hem de ser egoistes i esgotar els recursos per al nostre propi benestar.