Terceravia aposta per fer efectiu el dret a l’habitatge digne de tothom sense populisme, ni intervencionisme i promogut per la iniciativa privada

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha recordat que la formació aposta per promoure les condicions necessàries per fer efectiu el dret de tothom de gaudir d’un habitatge digne sense populisme, ni intervencionisme i promogut per la iniciativa privada. A diferència de les polítiques d’habitatge de Govern i dels grups parlamentaris que li donen suport, ja que, tal com ha argumentat el conseller general Joan Carles Camp, “no són les adequades per estimular la inversió en habitatge del sector privat”. Per això, el grup parlamentari té intenció de presentar una proposició de llei sobre l’habitatge “en breu”, segons ha indicat el conseller general de Terceravia.

Durant el seu discurs en el marc del debat del Projecte de llei de l’Institut Nacional de l’Habitatge, Joan Carles Camp també ha retret a l’executiu que “l’institut nacional de l’habitatge és una macro-promotora d’habitatges i altres béns immobles, amb el Govern al darrere”. Camp també ha assegurat que existeixen altres maneres de promoure i estimular la posada en el mercat d’habitatge de lloguer a preu reduït amb un cost mínim per l’Estat i ha alertat que “aquest projecte de llei no soluciona la problemàtica, sinó que l’agreuja”. En aquest sentit, el conseller general de Terceravia ha recordat que “per efectuar un diagnòstic sobre la situació de l’habitatge a Andorra, cal analitzar dades, la legislació vigent, les necessitats que hi ha i projectar un full de ruta a seguir”.

Finalment, Joan Carles Camp ha denunciat que el compliment de la legislació en matèria d’habitatge “és pel privat i pels organismes públics només són recomanacions, quan aquests han de ser els primers que han de demostrar que compleixen la llei”. Les pràctiques portades pels diversos comuns del país, en relació amb el que contempla la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme.