Terceravia cerca la màxima transparència i unió en les negociacions amb la Unió Europea

El Grup Parlamentari Terceravia + Unió Laurediana +Independents ha celebrat aquest dijous al migdia una roda de premsa per explicar el contingut del document anomenat “Memoràndum d’entesa i col·laboració entre el Govern d’Andorra i el Grup parlamentari terceravia + Unió Laurediana + Independents”, lliurat aquest dimecres al matí al cap de Govern, Xavier Espot. Ho va fer en el marc de la reunió celebrada, a petició del mateix cap de Govern, per abordar les negociacions d’un pacte d’Estat, entre l’executiu i terceravia. Una trobada que terceravia ha valorat positivament.

El Memoràndum cerca establir les bases de negociació que ha de contenir el futur pacte d’estat, entre Govern i Terceravia. El grup parlamentari considera que l’envergadura dels nous llaços projectats amb la Unió Europea ha de ser validada en referèndum, i per aquest motiu és imprescindible que les negociacions es portin a terme amb la màxima transparència, informació i participació de tots els grups parlamentaris i dels diferents sectors econòmics i socials. Requerint, alhora, l’estreta col·laboració i coordinació de totes les parts per sumar esforços que afavoreixin i incrementin el benefici d’Andorra.

Els consellers de terceravia durant la roda de premsa

D’una altra banda, Terceravia també ha presentat, l’entrada a tràmit de la proposició de modificació de llei coneguda popularment com “La Regla d’Or”. La finalitat del grup parlamentari és impulsar les reformes necessàries que garanteixin la sostenibilitat de les finances públiques. Fixant com a criteri de despesa màxima permesa, el requisit de dèficit zero en el futur marc pressupostari i pressupostos. Pel fet que, en els darrers vuit anys els increments de pressió fiscal s’han traduït amb més endeutament.

Finalment, els parlamentaris també han presentat la demanda d’informació que han entrat a la sindicatura sobre els controls d’oportunitat econòmica i d’eficàcia dels exercicis del 2017 i 2018. Amb finalitat de conèixer el grau d’assoliment dels objectius previstos en els diferents pressupostos, així com l’optimització dels recursos públics destinats al seu fi i implicacions futures.

Durant el transcurs de la roda de premsa també han presentat la demanda d’informació feta aquest dimarts sobre els estudis i projectes de la unitat de radioteràpia. Els membres del Grup Parlamentari de Terceravia els sorprèn aquests replantejaments de criteris, en Governs del mateix color i continuïtat.