Terceravia consolida el projecte, mantenint els resultats obtinguts a les darreres eleccions generals

La formació política Terceravia consolida el projecte nacional, inciat en els darrers comicis generals, consolidant així els resultats obtinguts el passat 7 d’abril. Quan la formació política va obtenir 2122 vots a les llistes territorials, que representaven un 14,8% dels vots vàlids. Mentre que a les presents eleccions comunals ha obtingut un 15,1%, augmentant 0,3 punts i obtenint un total de 1906 vots, sempre tenint en compte la davallada en la participació electoral global d’un 12%, en aquests darrers comicis comunals.

Pel que fa als resultats per parròquies, Terceravia ha mantingut els electors a la parròquia d’Ordino, amb 93 vots, mentre que els ha augmentat a Encamp, arribant als 154 vots; a Andorra la Vella, aconseguint 394 vots; i a Sant Julià de Lòria, abastant 1159 vots. Parròquia on la candidatura Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha guanyat les eleccions, recuperant així el mandat comunal, després de ser quatre anys a l’oposició. D’aquesta manera, la candidatura laurediana obté 9 consellers, encapçalats per cònsol major electe, Josep Majoral, i la cònsol menor electa, Mireia Codina.

Pel que fa a la parròquia d’Escaldes-Engordany, ha estat l’única de les cinc on concorria, on la formació política ha notat una davallada en el suport de l’electorat, amb l’obtenció de 106 vots.

Tot i aquest resultats, la formació política lamenta l’abstenció generalitzada a aquests comicis comunals. La qual cosa ha significat que en el cas d’Andorra la Vella i d’Encamp, siguin els comuns que governaran amb el suport de menys d’un quart electors. En aquest sentit, Terceravia fa una crida a realitzar una reflexió conjunta dels partits polítics, entorn a l’alta abstenció, amb l’objectiu de tornar a encisar la ciutadania a participar en les eleccions.