Terceravia creu que és molt important aportar garanties i recursos econòmics, per trobar l’empatia amb els estats veïns per afrontar la crisi

El president del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Josep Pintat, ha tornat a demanar a Govern apel·lar als coprínceps, “sabem que no tenim un banc central, però tenim dos coprínceps, especialment un de francès. Cal aportar garanties i generar una bossa de diners, amb l’estat com a pal de paller, que ens permetin aguantar durant 2 o 3 anys, per parar els cops i a més generant empatia amb els estats veïns“. Josep Pintat ho ha recordat durant el ple del Consell General celebrat aquest dissabte 18 d’abril, amb l’objectiu d’aturar la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus.

D’altra banda, Josep Pintat també ha anunciat durant el ple del Consell General celebrat avui que la formació política posa disposició una part dels salaris dels consellers generals i de l’assignació parlamentària, per fer front a la crisi de la Covid-19. “Entenem que l’aprovació d’aquesta llei no és suficient, per això hem volgut fer aquest gest”, ha matisat Josep Pintat. Des del grup parlamentari Terceravia han lamentat que durant tot el transcurs d’aquest debat, els grups parlamentaris que donen suport a Govern han mostrat covardia i han traslladat la sobirania a Govern.

Durant el debat de la segona Llei de mesures urgents per la crisi causada per la pandèmia de la Covid-19, Josep Pintat ha remarcat que es dóna suport al text legislatiu, tot i que “creiem que és una mesura a curt termini i que cal fer d’altres a llarg termini“. En aquest sentit, el president del grup parlamentari Terceravia ha assegurat que les esmenes presentades per la formació, i aprovades algunes d’elles en comissió, tenen com a objectiu “millorar o aportar certa ajuda als nostres ciutadans, com les carències dels préstecs de l’habitatge o del vehicle, ja que aporten una ajuda a les ciutadanes i ciutadans”, afectats per la crisi actual en el seu dia a dia.

D’altra banda, Josep Pintat ha explicat que “des de Terceravia creiem que cal abordar la situació en tres àmbits: el sanitari, parar el cop econòmic i rellançar l’economia. Això es pot assolir treballant entre tots, amb política monetària, fiscal i evitar al màxim l’efecte dominó que pugui generar“.

A l’inici de la intervenció, Josep Pintat ha volgut transmetre unes paraules de solidaritat i empatia als ciutadans i ciutadanes “que pateixen els efectes d’aquesta ‘mala bèstia de malaltia”, així com, ha acompanyat en el condol a totes les famílies que han perdut els seus familiars. També ha recordat i agraït la tasca dels sanitaris, cossos especials i dels mitjans de comunicació, feta durant totes aquestes setmanes.

Com ja va passar en la darrera sessió de Consell General, el president i el president suplent del grup parlamentari, Josep Pintat i Joan Carles Camp, han estat els encarregats de representar la formació, mentre els consellers generals Carine Montaner i Oliver Alis han seguit el debat i votació del text legislatiu des de les seves cases, davant les mesures sanitàries de distància social i confinament preses per Govern per la pandèmia de la Covid-19.