Terceravia lamenta l’aprovació d’un marc pressupostari sense objectius ni línies clares a seguir

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha lamentat la desestimació de l’esmena a la totalitat del marc pressupostari presentada pel grup parlamentari, quedant, així, aprovat un marc pressupostari sense objectius de futur i que no marca unes línies clares a seguir.

El president del grup parlamentari, Josep Pintat, ha estat l’encarregat de defensar l’esmena en el ple del Consell General d’aquest dijous. Josep Pintat ha explicat que la presentació d’aquesta esmena es deu al fet que el marc pressupostari presentat pel Govern “preveu un dèficit pressupostari acumulat de 85 milions; no hi ha reflectit cap dels compromisos exposats pel cap de Govern, Xavier Espot, durant el debat d’investidura; està basat en previsions econòmiques optimistes que xoquen amb les alertes de desacceleració econòmica del Fons Monetari Internacional o del Banc Central Europeu i la manca d’objectius de Govern davant l’alerta de la Cambra de Comerç de la pèrdua d’impuls de l’economia”.

D’altra banda, el president del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha assegurat que “aquest marc pressupostari és un simple compliment d’un requisit legal per part de Govern i, per tant, queden clares les seves voluntats polítiques: no en tenen cap”.

Josep Pintat ha afegit, durant la seva intervenció, la proposta de efectuar un pacte d’Estat per pensar el model econòmic del Principat. “No es pot canviar la direcció del país segons qui mani, aquesta voluntat de marcar un rumb a seguir tampoc l’hem vist”, ha assegurat el conseller general de Terceravia + Unió Laurediana + Independents.