Terceravia lamenta l’aprovació d’una nova llei intervencionista en matèria d’habitatge de lloguer

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha tornat a votar en contra d’una nova llei de caràcter intervencionista en matèria d’habitatge de lloguer, presentada pel Govern de coalició i aprovada per la majoria parlamentària, ja que tensa més el mercat. Ho ha fet durant l’examen i votació del Projecte de llei de mesures de protecció, d’estímul del mercat i de governança en l’àmbit de l’habitatge, aquest dijous, durant la sessió ordinària del Consell General.

Joan Carles Camp, president suplent del grup parlamentari, ha estat l’encarregat de defensar la posició de vot de la formació política, el qual ha criticat que “aquesta llei que se suma a l’anunci d’una altra nova llei intervencionista d’abans-d’ahir, per part del Cap de Govern i dels ministres Gallardo i Filloy, en teoria liberals, de revalorització de lloguers i salaris. Què ha passat? Què la llei que votem avui no és suficient? Per què Govern vol erradicar l’IPC dels contractes de lloguer? Cada any haurem de fer lleis de revalorització dels lloguers? Amb quins paràmetres?”.

 

Pel que fa a una de les mesures que inclou la llei, la pròrroga forçosa dels contractes de lloguer, Joan Carles Camp ha incidit en el fet que, d’aquesta manera, els contractes “es desvirtuen. De què serveix un contracte de lloguer? Fins quan es prorrogaran? Fins que l’INH tingui els habitatges per destensionar el mercat? Serà fins a l’infinit?”.

El president suplent del grup parlamentari ha conclòs el discurs afirmant que “aquest projecte de Llei no estimula la posada el mercat de l’habitatge, sinó que el continua intervenint. El que és la inversa de l’estímul del mercat que vostès diuen que persegueixen”.

Altres punts de la sessió ordinària d’aquest dijous

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha votat a favor aquest dijous del Projecte de llei reguladora de les professions titulades de la salut; del Projecte de llei de modificació de la Llei 6/2008, del 15 de maig, d’exercici de professions titulades i de col·legis i associacions professionals; de la Proposta d’aprovació de la ratificació del Conveni entre el Principat d’Andorra i la República de Croàcia per eliminar la doble imposició en matèria d’impostos sobre la renda i sobre el patrimoni i per prevenir l’evasió i l’elusió fiscals; i del Projecte de llei de l’economia digital, l’emprenedoria i innovació. Pel que fa al Projecte de llei qualificada de modificació de la Llei qualificada de la Justícia, el vot de la formació política ha estat abstenció.