Terceravia lamenta «l’atropellament legislatiu» i l’intervencionisme de Govern

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents s’ha abstingut a la votació del Projecte de llei de modificació de la Llei 16/2020, del 4 de desembre, de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2, celebrada aquest dijous al Consell General.

Durant el debat, el conseller general Joan Carles Camp ha criticat «l’atropellament legislatiu» i l’intervencionisme de l’executiu i ha explicat que «per a nosaltres la corresponsabilitat consisteix a deixar actuar el mercat i el Govern corregir els desajustos, posant els mitjans econòmics, no distribuint la renta de forma arbitrària». A més, el parlamentari de Terceravia ha lamentat que l’executiu legisli «tapant forats, a correcuita, sense preveure les conseqüències dels textos aprovats i sense un full de ruta clar».

Pel que fa al contingut de la llei, Joan Carles Camp ha assegurat que per al grup parlamentari «la seguretat jurídica és bàsica i pensem que el present text està molt al límit, pel que fa a la legalitat en “La reducció de la Renda dels locals de negoci”. Al nostre entendre el mecanisme que permet limitar aquest dret, és una Llei Qualificada d’estats d’alarma i d’emergència, durant l’estat d’alarma es pot limitar l’exercici del dret reconegut en l’article 27. Aquesta modificació de projecte de Llei ens generava i ens genera molts dubtes».

D’altra banda, el conseller general de Terceravia ha demanat a l’executiu desplegar els mecanismes previstos en l’Acord de Cooperació amb la Unió Europea, signat el 2004, amb l’objectiu de gestionar la crisi sanitària actual i la seva conseqüent crisi econòmica. «Des del minut 1 d’aquesta crisi, des del nostre grup parlamentari, hem apuntat a desenvolupar aquest acord i lamentem que al llarg d’aquest any no s’hagi fet res. A més a més, hi havia una encomana a Govern per fer-ho i no ha fet res».

Finalment, Joan Carles Camp ha demanat a la resta de parlamentaris i membres del Govern de treballar tots plegats en benefici d’Andorra i sense buscar cap rèdit polític. «Pensin, reflexionin, escoltin, tornin a reflexionar i, després, actuïn. Ens hi va el País, el futur d’Andorra està en les nostres mans».