Terceravia lamenta que els comuns no puguin participar en la modificació de la llei electoral

El conseller general de Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Oliver Alís, ha lamentat en seu parlamentària que els comuns no puguin participar en la modificació de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum, ja que “l’avançament dels tràmits parlamentaris de la presa en consideració, no permetrà la participació dels comuns”.

Oliver Alís ha assegurat que “la participació ciutadana només pot fer que enriquir el procés electoral”, així com obrir la porta al vot per correu i a les persones amb diversitat funcional, sempre comptant amb la posició dels comuns. “Des de Terceravia considerem que la presa en consideració de la llei ha de permetre un debat enriquidor, per consensuar aspectes que no veiem clars”, ha afegit Alís.

El conseller general de Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha matisat que “des de Terceravia no compartim la modificació del sistema electoral que contempla la proposició presentada”.

Per a Terceravia el model actual combina estabilitat i alternança en el govern de les corporacions comunals. “Ens sembla adequat sacrificar la proporcionalitat que assenyala el Partit Socialdemòcrata, per afavorir la governabilitat i eficàcia dels comuns”, ha assenyalat Oliver Alís.