Terceravia lamenta que Govern hagi desmantellat el mercat de compravenda d’habitatges per la classe mitjana

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha lamentat aquesta tarda al Consell General que Govern hagi desmantellat el mercat de compravenda d’habitatges per la classe mitjana. Així ho ha expressat el conseller general Joan Carles Camp durant l’examen i votació del Projecte de llei de mesures de protecció i de flexibilització del mercat d’arrendament d’habitatge, de les condicions essencials dels habitatges de preu assequible i de millora del poder adquisitiu, tot remarcant que “les grans rendes o l’alt poder adquisitiu té l’accés a l’habitatge assegurat”.

D’altra banda, el vicepresident del grup parlamentari Terceravia ha recordat que “és el quart any consecutiu en què el Govern d’Andorra prorroga per llei els contractes de lloguer, això és una mostra clara de la voluntat política d’aquest Govern de coalició en matèria d’habitatge”. En aquest sentit, Joan Carles Camp ha destacat el caràcter intervencionista del text i ha indicat que “durant els 10 anys de Govern ‘demòcrata’ no han estat previsors, ni han estat a l’altura en matèria d’habitatge”.

Pel que fa a l’articulat, el conseller general de Terceravia ha demanat concretar sobre quin preu situa Govern el preu del mercat de l’habitatge de lloguer, si bé es tracta “del preu mensual mitjà del lloguer que es paga, o bé, del preu d’accés a l’habitatge marcat als portals immobiliaris”. En aquest sentit, Camp ha indicat que “en unes condicions normals de oferta i demanda, el preu de mercat es força equiparable al que paguen els arrendataris ja instal·lats. I, malauradament, avui en dia no és el cas”.

Finalment, Joan Carles Camp ha argumentat que el fet que el text prevegi que als contractes del 2014 o anteriors es pugui incrementar un 10% del preu és insuficient per assumir, per part de l’arrendador, els mínims per mantenir les exigències en matèria de calefacció amb gasoil. “No s’entén que Andorra, volent anar cap a un acord d’associació amb la UE, la qual aconsella la diversificació energètica, el nostre Govern vagi cap a un monopoli energètic”, ha afegit el conseller general de Terceravia.