Terceravia manifesta que la nova llei de protecció de dades té una ‘doble vara de mesurar’, pel que fa a les sancions i amonestacions

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents s’ha abstingut aquesta tarda en la votació de la Proposició de llei qualificada de protecció de dades personals. El conseller general Joan Carles Camp ha manifestat que la nova llei té una ‘doble vara de mesurar’, pel que fa a les sancions i amonestacions. El president suplent del grup parlamentari ha deixat clar que “no estem d’acord amb allò que indica l’article 74 de la nova llei, inclòs via esmena dels grups de la majoria. Al sector privat, en cas d’incompliment, la llei preveu una sanció econòmica important de fins a 100.000 euros, mentre que al sector públic, sigui quin sigui i depengui de qui depengui, la llei preveu una amonestació”.

D’altra banda, el conseller general de Terceravia ha indicat que “per a nosaltres el més idoni era elaborar una llei marc i després desenvolupar-la. Perquè així fos més adaptable i no s’hagi de modificar la llei cada vegada canviï la legislació del nostre entorn socioeconòmic”. A més, Joan Carles Camp ha explicat que “actualment cal una llei amb una àmplia visió. La protecció de dades és un tema altament sensible i complex, es tracta de protegir els drets fonamentals dels ciutadans i alhora permetre la lliure circulació de dades”.

Finalment, el president suplent del grup parlamentari ha demanat que el període de sis mesos comprés entre la publicació de la llei i la seva entrada en vigor fer divulgació i formació sobre el nou text legislatiu, “que és tècnic, complex i dens”. “La ciutadania i les empreses ja estan cansades de mirar el BOPA per veure com els canvia la vida”, ha conclòs Joan Carles Camp.

Pel que fa al segon punt de l’ordre del dia, el grup parlamentari Terceravia ha votat a favor de la designació de les dues noves inspectores de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades.