Terceravia reclama a Govern que compleixi amb la legislació vigent i efectuï les dues auditories pendents sobre el model sociosanitari per la gent gran

El president del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Josep Pintat, ha reclamat a Govern que compleixi amb allò estipulat a la Llei 6/2014, del 24 d’abril, de serveis socials i sociosanitaris i presenti davant del Consell General les dues auditories externes que resten pendents sobre l’eficiència i l’eficàcia del model de servei sociosanitari per la gent gran. I ho ha fet durant el debat de la Moció presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata sobre el nou preu públic de les residències de la gent gran.

“El maig de 2018, el cap de Govern, llavors ministre d’Afers Socials, va comparèixer al Consell General per presentar els resultats de la primera auditoria de l’eficàcia i l’eficiència del model, marcada a la llei. Aquesta auditoria indicava que calia millorar el coneixement social del model, avaluar les necessitats, efectuar un nous sistema de preus sobre els perfils, potenciar la prevenció i continuar el sistema d’informació dels serveis socials. Des de llavors, i tenint en compte que han passat 4 anys, no s’ha tornat a presentar cap altra auditoria externa, tot i que la llei marqui que cada dos anys s’ha d’efectuar”, ha recordat Josep Pintat.

Pel que fa al preu públic dels serveis sociosanitaris per la gent gran, el president del grup parlamentari Terceravia ha recordat que Govern “hauria de ser transparent” i ha assegurat que no fer-ho “genera incertesa, falta de visió i comprensió”. Per aquest motiu, Josep Pintat ha proposat cercar un acord per desplegar la informació referent als preus públics. “Si es vol sortir d’aquest ple amb un missatge positiu i aportar tranquil·litat, cal arribar a un acord per ampliar la informació. Els canvis van més enllà del decret, és un canvi del model i també canvien els preus, per tant, caldria explicar-ho tot amb més detall”.

Malauradament, a la fi de la sessió no s’ha arribat a cap acord entorn a la moció presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata sobre els preus públics de les residències de la gent gran, ja que tan sols els parlamentaris socialdemòcrates han votat a favor de la moció, els grups de la majoria han votat en contra i els consellers generals de Terceravia s’han abstingut.