Terceravia vota a favor de la llei òmnibus i la llei d’estats d’alarma i emergència per sentit d’Estat

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha votat a favor de les tres lleis que s’han debatut i votat aquest matí a la sessió del Consell General “per sentit d’Estat i compromís”, segons ha explicat el president del grup parlamentari, Josep Pintat, durant una sessió excepcional que s’ha celebrat per actuar davant la situació d’emergència sanitària, social i econòmica en què es troba Andorra a causa del Covid-19.

El president del grup, Josep Pintat, ha explicat en el marc del debat del Projecte de llei de mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia de SARS-CoV-2, més coneguda com a Llei òmnibus, que “des de Terceravia estarem al costat d’Andorra en aquests moments d’excepcionalitat”, fent referència a la intervenció inicial realitzada per la Síndica General, Roser Suñé.

En aquest sentit, Josep Pintat ha indicat que “aquesta llei parteix d’una filosofia diferent de la nostra, la qual era intentar situar un paquet de fons econòmics molt major”, que la que marca la Llei òmnibus. Pintat ha assegurat que “estem en una situació d’economia de guerra, on l’Estat és el pal de paller, i les lleis que aprovem van en aquest sentit. No hi haurà prou, són moments molt durs i aquests moments impliquen posar-ho tot”. Per aquest motiu, Josep Pintat ha assegurat que “des de Terceravia ens comprometem a estar al costat de l’executiu per seguir treballant”.

Durant la seva intervenció, el president del grup parlamentari ha demanat també al Govern “apel·lar a la col·laboració dels nostres coprínceps, especialment pel que fa al copríncep francès, perquè obrin les portes dels bancs centrals i que aportin liquiditat”.

Pel que fa a la Llei dels estats d’alarma i d’emergència, Josep Pintat ha indicat que “hem votat a favor d’una llei que és transcendental. A Andorra tenim dues lleis fonamentals, la Constitució i aquesta, la qual limita i treu drets i obligacions al conjunt de la ciutadania”. Durant la seva intervenció, Pintat han agraït a Govern “haver inclòs les nostres aportacions al text”.

Els consellers Josep Pintat i Joan Carles Camp han estat els encarregats de representar el grup parlamentari a la sessió d’avui, on tan sols han participat 14 consellers per motius de seguretat i prevenció. La consellera Carine Montaner i el conseller Oliver Alis han donat ple suport als vots dels companys de grup parlamentari i han seguit les intervencions de la sessió des de les seves cases.