Terceravia vota en contra de a la modificació de la Llei de seguretat pública i de sanitat perquè les mesures que planteja només tenen empara sota l’Estat d’alarma

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha votat en contra de la Llei de modificació de la Llei de seguretat pública i de la Llei general de sanitat, ja que “amb aquest Projecte de llei es pretén desplegar mesures que només s’haurien de poder adoptar sota l’empara de la llei de l’Estat d’alarma i emergència”, segons ha explicat Josep Pintat, president del grup parlamentari.

“Aquesta llei disfressa una llei d’Estat d’alarma i d’emergència amb una altra, perquè el nom molesta”, ha afirmat el president del grup parlamentari. En aquest sentit, el líder de Terceravia ha assegurat que el text permetrà limitar els drets fonamentals, “tot això, que justament es pot fer aplicant la Llei d’Estat d’alarma, ara, es pretén que es pugui efectuar per la porta de darrere”.

El grup parlamentari Terceravia creu que aquesta modificació, a més, vulnera l’autonomia dels Comuns i es tracta d’una clara invasió de competències, estableix mesures coercitives que poden afectar la seva llibertat i integritat física o moral, genera més inseguretat jurídica i quedaria a la discrecionalitat del Govern i exempt del necessari control parlamentari.

Altrament, Josep Pintat ha fet menció al fet que aquesta Llei de sanitat no és qualificada. “Hauria de ser una llei qualificada, ja que s’introdueixen mesures limitatives de drets fonamentals que, segons la Constitució, només es podran adoptar per llei qualificada”.

Finalment, Josep Pintat ha anunciat que “veiem necessari acudir al Tribunal Constitucional per esvair dubtes sobre la constitucionalitat del text. Si finalment el tribunal els hi dona la raó que el text és constitucional, la llei quedarà ben assentada. Ara hi ha dubtes i del que es tracta és que les lleis tinguin el màxim de seguretat”.