Terceravia vota en contra de la pròrroga de la facultat de Govern d’establir les mesures previstes a la llei de salut pública i la de salut

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha votat en contra de Petició d’autorització per prorrogar la facultat del Govern d’establir les restriccions i mesures previstes en els articles 4 de la Llei 30/2018, del 6 de desembre, qualificada de seguretat pública, i 59 de la Llei general de sanitat, del 20 de març de 1989. Ho ha fet amb coherència amb la presentació, juntament amb dos dels consellers generals del grup parlamentari socialdemòcrata, d’un recurs directe d’inconstitucionalitat envers aquesta llei el passat mes de novembre. “Fins que el Tribunal Constitucional no es pronunciï el nostre vot serà desfavorable”, ha indicat el president del grup parlamentari, Josep Pintat.

D’altra banda, des del grup parlamentari han assegurat que són conscients que s’han de prendre mesures davant la pandèmia de la Covid-19. “Estem d’acord en el fons, però no amb la forma”, ha assegurat Josep Pintat, qui ha indicat que des de Terceravia s’aposta per fer-ho a través dels mecanismes que preveu la Llei d’Estat d’Alarma i d’Emergència. “Ja ho vam dir durant el debat de la llei i ho tornem a repetir”, ha conclòs el president del grup parlamentari.