Terceravia vota no al pressupost 2020 per ser partidista i tenir l’objectiu de salvaguardar el Govern de coalició

Els consellers i consellera del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents han votat en contra de l’aprovació de la Llei de Pressupost de l’exercici 2020. L’encarregat de defensar la postura de Terceravia ha estat el president del grup parlamentari, Josep Pintat, qui ha assegurat que el vot en contra es deu al caire partidista del text, ja que “el pressupost ha de ser d’interès nacional i el que tenim avui entre mans no té aquest objectiu, sinó el de salvaguardar el govern de coalició, amb un marcat interès partidista”.

Durant la seva intervenció, Josep Pintat ha lamentat que “amb aquest pressupost es fomenta l’endeutament, en lloc de l’estalvi, ja que no es prioritzen les inversions, ni es racionalitza la despesa”. El president del grup parlamentari ha lamentat que “Govern està finançant totes les inversions de l’Estat amb deute i, per fer front a això, l’executiu formalitza una bona part de deute amb instruments a curt termini”.

D’altra banda, Josep Pintat ha assegurat que “no es tenen en compte els reptes de futur”, com són la reforma del sistema de pensions o l’acord d’associació amb la Unió Europea. Per afrontar aquests reptes, Josep Pintat ha recordat als membres de l’executiu que Andorra necessita “unes finances públiques sòlides que generin estalvi, per poder garantir el benestar de les ciutadanes i ciutadans”.

Un altre motiu pel qual el grup parlamentari de Terceravia ha votat en contra del pressupost 2020 és perquè “s’ha fet al marge de la Llei de finances i no recull de les recomanacions del Tribunal de Comptes, fetes en els darrers informes presentats”. Entre aquestes recomanacions, Pintat ha remarcat que el text que ha resultat aprovat aquesta nit al Consell General no inclou una previsió per “l’alerta del Tribunal de Comptes del risc dels ligitis oberts pel cas BPA que té Govern, els quals es remunten a un import de 452 milions d’euros”.