“Volem que la Universitat d’Andorra esdevingui un centre de referència per retenir i atraure talent”

Joan Carles Camp i Guillem Tadeo s’han reunit aquest matí amb el rector, professors i estudiants de la Universitat d’Andorra per presentar les propostes programàtiques de terceravia
Sant Julià de Lòria | 5 d’abril de 2019

El candidat de la llista nacional, Joan Carles Camp i el candidat suplent de la llista territorial d’Andorra la Vella, Guillem Tadeo, han presentat aquest matí el programa de terceravia a la Universitat d’Andorra, en un acte obert que ha tingut lloc a la sala d’actes de la Universitat. Entre els assistents hi havia el rector, Miquel Nicolau, i un grup de professors i estudiants de la institució. Camp ha manifestat que l’educació és un dels actius més importants del país. “Proposem que tots els estudiants d’Andorra tinguin accés a un sistema d’educació quatrilingüe, de manera que als 18 anys parlin i escriguin perfectament català, castellà, francès i anglès.”

Camp TadeoEl candidat ha afegit que per a terceravia també és important que la UdA es converteixi en un centre de referencia per nodrir les necessitats de l’economia andorrana que es puguin desenvolupar amb el procés d’obertura econòmica, i també que “amb aquest multilinguisme puguem atraure estudiants de fora que vulguin desenvolupar els seus projectes universitaris al nostre país; és a dir, que la UdA es pugui projectar internacionalment tot recuperant el campus universitari que ja va dissenyar Josep Pintat quan era cònsol a sant Julià.
Sant Julià és la ciutat universitaria d’Andorra, i l’hem de potenciar, no només pel poble sinó per la importància que la institució adquirirà amb la nova llei d’actius virtuals que tornarem a presentar. Aquest projecte atraurà talent. No ens podem quedar a la cua d’Europa en aquest sentit. Tot respectant les normes de blanqueig de capitals, la futura Llei d’actius virtuals pot ser un revulsiu per a la nostra economia i per al nostre país.” Sant Julià també pateix, ha afegit Camp, potser més que altres parròquies, l’esgotament de model econòmic que sembla que estem tenint. Si s’haguessin fet residències per a universitaris, segurament avui Sant Julià seria un poble molt més dinàmic. La politització de la UdA i d’altres projectes a la parròquia ha provocat que no s’hagin desenvolupat prou. Cal que afrontem els temes amb visió d’estat, sense amiguismes. Aquesta serà la nostra manera de legislar per fer una Andorra próspera.