“Desenvoluparem la Llei d’ordenació de la construcció d’Andorra”

Joan Carles Camp, Ruth Vila i Alícia Nieto es reuneixen amb representants de l’ACODA per conèixer les inquietuds del sector de la construcció a Andorra.
Encamp | 22 de març de 2019

El candidats de la llista nacional de terceravia Joan Carles Camp, Ruth Vila i Alícia Nieto s’han reunit aquest matí amb representants de l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra amb la voluntat de conèixer les seves inquietuds i de presentar les propostes de la plataforma a les properes eleccions generals.

La principal reclamació dels contractistes ha estat la necessitat de desenvolupar una Llei d’ordenació de la construcció a Andorra que reguli els aspectes essencials del procés de construcció, i que estableixi les obligacions i les responsabilitats dels agents que intervenen en el procés, així com les garanties necessàries per al seu adequat desenvolupament. Es tracta d’assegurar la qualitat mitjançant el compliment dels requisits bàsics i l’adequada protecció dels interessos dels propietaris i dels òrgans contructius, sense perdudici del que disposa la Llei General d’Ordenació del Territori i Urganisme, i restant normativa d’aplicació.
“Sembla mentida —declara Joan Carles Camp— que després de 8 anys de govern de DA i de 280 lleis, els Demòcrates encara no hagin vist la necessitat de desenvolupar la llei que reguli l’ordenació de la construcció a Andorra”.
Durant la reunió, l’ACODA i la terceravia han tractat també altres temes, com l’habitatge, el desenvolupament d’una llei específica de concessions administratives, la Llei de Contractació Pública, la creació de la Taula Nacional de Contractació Pública, la Inspecció Tècnica d’Edificis, la iniciativa “Andorra regenera”, la potenciació de convenis internacinals de formació professional, el Pla Renova i la necessitat d’un pla nacional d’infraestructures en l’edificació.
Els candidats de terceravia han pres el compromís de fer els estudis i d’esmerçar els esforços que siguin necessaris a favor del desenvolupament de la necessària Llei d’ordenació de la construcció d’Andorra.