“Impulsarem la creació d’un centre nacional transversal de formació inicial i continuada per als cossos especials”

Ruth Vila, Emi Matarrodona i Íngrid Ruiz s’han reunit aquesta tarda amb el director del Centre Penitenciari i membres del col·lectiu de funcionaris
Andorra la Vella | 4 d’abril de 2019

La candidata de terceravia a la llista nacional, Ruth Vila, i les candidates territorials d’Andorra la Vella, Emi Matarrodona, i d’Encamp, Íngrid Ruiz, s’han reunit aquesta tarda amb el director del Centre Penitenciari, Francesc Tarroc, i amb membres del col·lectiu de funcionaris del Centre, amb la voluntat de conèixer les seves inquietuds i de presentar el programa de la plataforma per a les properes eleccions.
Vila ha exposat les propostes programàtiques de terceravia que tenen relació amb el funcionament del Centre. Es tracta del punts 40 i 62 del programa de la plataforma, que diuen textualment:
40. Modificar la Llei de la funció pública, per tal de trobar l’encaix òptim de tots els òrgans de l’Estat a l’actual i a la futura conjuntura econòmica.
62. Impulsar la creació d’un centre nacional transversal de formació inicial i continuada per als cossos especials (bombers, policia, centre penitenciari, duana, banders) i agents comunals.

Durant la trobada, Tarroc ha explicat a les candidates les necessitats d’incrementar la plantilla d’aquest cos especial, amb la finalitat de poder cobrir tots els serveis del funcionament ordinari de la presó i de plantejar-ne l’ampliació a d’altres que actualment cobreix el Cos de Policia.
La necessitat de revisió de la Llei de la funció pública també han estat un aspecte en què les dues parts han manifestat el seu acord. Vila ha manifestat que, en aquest punt, terceravia vol treballar amb la màxima transparència i consens.

Centre penitenciariEn declaracions als mitjans de comunicació, Vila ha manifestat la seva satisfacció pel desenvolupament de la reunió: “hem pogut escoltar inquietuds del personal del Centre Penitenciari, inquietuds lligades amb la necessitat de personal i els canvis de reglament en les jubilacions”.