“La política fiscal fa possible la generació de riquesa a Andorra”

Josep Pintat, Joan Carles Camp i França Riberaygua es reuneixen amb representants de l’associació de Fiscalistes d’Andorra per presentar propostes i conèixer els seus neguits
Andorra la Vella

El candidats de la llista nacional de terceravia Josep Pintat, Joan Carles Camp i França Riberaygua s’han reunit aquesta tarda amb representants de l’associació de Fiscalistes d’Andorra per tal de conèixer les seves inquietuds i exposar les propostes de terceravia a les properes eleccions generals.
Pintat ha presentat les propostes programàtiques que fan referència a l’àmbit fiscal, adreçades a generar i facilitar una economia moderna, atractiva i generadora de riquesa. “La política fiscal, ha declarat Pintat, és l’instrument que fa possible la generació de riquesa a Andorra, i per això la terceravia hi aposta de manera clara. No volem fer propostes populistes ni improvisades, que es retroalimenten i portaran el país a la pobresa. Necessitem una Andorra forta, segura, fiable i amb seguretat jurídica”.
Terceravia aposta per crear un òrgan consultiu, enfront de l’administració tributària actual, que permeti agilitzar i aplicar totes les recomanacions vinculants, que assessori a l’empresari sobre com evoluciona l’entorn d’Andorra a l’àmbit fiscal i que aporti seguretat jurídica. Paral·lelament, terceravia plantejarà diferents mesures adreçades a una modificació de l’impost de societats per poder atraure empreses que siguin generadores de talent i noves inversions.

La modificació de l’impost de societats passa per la simplificació i la implementació de règims que facin Andorra més competitiva, que no siguin danyins, i que estiguin d’acord amb l’OCDE i amb les normes de la UE.
Pintat ha manifestat que “a Andorra es poden atraure empreses d’alt valor afegit, i s’ha d’apostar per això per fer créixer l’economia. Si creix l’economia, tot creix al seu entorn.”
Entre les inquietuds reflectides per l’associació de Fiscalistes d’Andorra, destaca la necessitat de millorar la comunicació amb el departament de Tributs. Els fiscalistes volen ser el nexe de connexió entre els obligats tributaris i el Govern. Pintat ha recollit aquesta i altres propostes, com la necessitat de desburocratitzar l’administració pública i de fer més ràpids els processos.