Terceravia aposta per un sistema de pensions sostenible, suficient i equitatiu

El president del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha demanat treballar per “un sistema de pensions sostenible, suficient i equitatiu. I, alhora, fomentar l’atracció de valor afegit”, durant el debat de la Proposta d’acord per al foment d’un pacte d’estat per a la sostenibilitat de les pensions. En aquest sentit, Josep Pintat ha apuntat que “el gran repte és cercar un equilibri entre sostenibilitat i suficiència”.

A més, el president del grup parlamentari ha indicat que cal que aquesta revisió es defineixi entorn d’un model del país, un model de pensions adequat i sense increments. “Si tenim en compte les recomanacions que fa la CASS per garantir el sistema de pensions en l’última presentació; pujant 6 punts les cotitzacions, incrementant, en dos anys l’edat de jubilació, canviant el factor de conversió, fent tot això, al mateix moment, solament s’allargaria la vida del fons de reserva en 11 anys. Posar en marxa aquestes mesures de cop suposaria que en 2035 ens trobaríem en la mateixa situació que l’actual, però amb el país escanyat”, ha afegit.

Durant el debat, Josep Pintat també ha fet una crida a la calma: “no hem d’enviar missatges alarmistes i més en temps tan convulsos com els actuals. Hi ha risc, hi ha problema, però totes les previsions que ens han presentat des de la CASS han errat i això és bo”.

Finalment, Josep Pintat també ha recordat que a l’inici de la legislatura, des del grup parlamentari Terceravia “vam dir que nosaltres tindrem mà estesa per fer pactes d’Estat, però comencem per debatre quin ha de ser el punt de partida i enfoquem-ho correctament”.

La votació ha quedat ajornada fins a la propera sessió ordinària del Consell General del pròxim 20 de febrer.