Terceravia creu que el Codi de conducta “foragitarà de la política activa persones molt vàlides”

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents s’ha abstingut en la votació del Codi de conducta dels consellers generals, durant la darrera sessió ordinària del Consell General d’aquest any 2022. El president suplent del grup parlamentari, Joan Carles Camp, ha indicat que “Terceravia comparteix amb la resta de membres de la cambra la responsabilitat i les obligacions en l’exercici del càrrec que comporta ser conseller general, però el que no compartim és que aquest Codi pot foragitar persones de molta vàlua de l’àmbit de l’activitat pública. I tot plegat amb la inseguretat jurídica que comporta”.

No obstant això, Camp ha remarcat que “Terceravia està a favor d’un Codi de Conducta, hi ha parts d’aquest amb les que estem d’acord i d’altres, com ja els hi hem fet saber durant el treball en comissió, no ens hi trobem còmodes”.

Durant el discurs, el president suplent del grup parlamentari també ha fet referència al Manual Digest: “A l’humil entendre de Terceravia, aquest és un manual totalment vigent, sobretot en bones pràctiques de l’administració i de la política andorrana. El Manual Digest ens dona una lliçó de com actuar, però el Consell General actual continua amb la seva. Aquestes màximes són aplicables, també al codi de conducta, i algunes considerem que no es respecten”.

Pel que fa a la resta de punts de l’ordre del dia d’aquest dijous, el grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents hi ha votat a favor.