Terceravia demana a Govern retirar el pressupost i replantejar-lo amb la participació de totes les forces polítiques i amb tota la informació necessària

El president del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Josep Pintat, ha demanat a Govern retirar el projecte de pressupost pel 2021 i “replantejar-lo entre totes les forces polítiques, en el marc de la comissió de finances, i amb tota la documentació necessària, en tots els àmbits i d’urgència. Amb esmenes, aquest pressupost no s’arregla”. En aquest sentit, Josep Pintat ha recordat que “no podem compartir aquest pressupost ni els plans d’equilibri financer basats en dades poc realistes. Ara vostès decideixen, retiren el pressupost i el refem de nou o vostès tornen a la rutina de sempre. En aquest cas, sempre ens quedarà el Fons Monetari Internacional i el seu rescat”.

A més a més, el president del grup ha indicat que “no es pot fixar un pressupost a esquena dels cicles de la pandèmia i de la realitat del nostre entorn, i, més concretament, dels nostres països veïns i, anant més lluny, de l’entorn de la Unió Europea”.

El líder de Terceravia ho ha fet en el marc del debat de l’esmena a la totalitat del Projecte de llei del Pressupost pel 2021, durant el qual ha recordat que “en aquest escenari, és difícil fer previsions. Per aquest motiu, cal enfortir la nostra resiliència i actuar en conseqüència. Les típiques mesures econòmiques per afrontar una crisi, no serveixen i les premisses del pressupost del 2021, no contempla aquestes evolucions  cícliques”.

Altrament, Josep Pintat ha criticat que “els principals projectes d’inversió pel 2021 són 96 milions d’euros d’inversions al pressupost, amb carreteres, depuradores i recintes multifuncionals. Això, per si sol, ja és motiu de plantejar una esmena a la totalitat.”

Seguint amb la lectura del projecte de llei, el líder de Terceravia ha indicat que des del grup parlamentari “dubtem que hi hagi, únicament, una davallada total dels ingressos del 4%, no compartim destinar 3 milions d’euros a despeses de personal” i, a més, “creiem que es faran menys inversions pel cost de l’obra pública, en canvi, en les parapúbliques el criteri és al revés”. D’altra banda, “no hi ha cap previsió de dotar-nos de cap infraestructura hospitalària nova, a banda de destinar recursos al SAAS i a la CASS” i “no hi ha cap previsió de retorn de l’endeutament”.

Finalment, pel que fa al repte de les pensions de jubilació, Josep Pintat ha assegurat que “és ben latent” i ha indicat que “la reforma que es vulgui fer ha de tenir permanència en el temps i tenir en compte l’evolució dels llocs de treball i la productivitat de l’economia”.