Terceravia + Independents Ordino reduirà un 65% la despesa econòmica amb el canvi de l’enllumenat

La candidatura Terceravia + Independents Ordino ha explicat una de les seves propostes mediambientals, centrada amb el canvi de l’enllumenat de la parròquia. Conscient del canvi climàtic, la formació política ha assegurat que la parròquia ha de caminar cap a la sostenibilitat, amb una transformació progressiva.

En aquest sentit, el candidat número 9, Jordi Jiménez Andorra, ha explicat que “amb bombetes de baix consum podrem baixar un 60% el cost energètic i reduir la despesa econòmica en un 65%”.

Jordi Jiménez Andorra ha assegurat que “per cada 100 fanals, només en necessitaríem 33. Si a això sumem totes les files del poble estem parlant d’una quantitat bastant gran d’estalvi energètic i econòmic, que podríem destinar-lo a desenvolupar altres projectes per als nostres pobles”.

La candidatura Terceravia + Independents Ordino aposta per les possibilitats que donen les noves tecnologies. “Volem tirar endavant aquest projecte, si entrem al Comú, el més prompte possible, ja que trobem que amb les possibilitats que hi ha ara al mercat a nivell de reducció del consum energètic és ridícul continuar malgastant diners i energia”, ha afegit el candidat de la formació, Jordi Jiménez Andorra.

Seguint en la línia energètica, la candidatura ordinenca aposta, d’altra banda, per evitar generar excés de contaminació lumínica i així establir de zones d’observació dels estels a les muntanyes, així com, la transformació del parc mòbil comunal en elèctric i l’adaptació de les infraestructures comunals, perquè funcionin amb energia renovable.

Finalment, la candidatura Terceravia + Independents Ordino també proposa reactivar la neteja dels boscos, apostant per l’economia circular, promocionant la contractació de joves de la parròquia durant l’estiu per netejar, marcar i arreglar els camins de la parròquia d’Ordino.