Terceravia lamenta la interpretabilitat de la nova Llei d’accés electrònic a l’administració de justícia

El conseller general del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Joan Carles Camp, ha lamentat al ple del Consell General d’aquest dijous la interpretabilitat d’alguns dels articles de la nova Llei d’accés electrònic a l’administració de justícia. “Una indefinició que no és de rebut en un procés judicial. És a dir, el que crea és més inseguretat i més dispersió normativa”, tot incidint en el fet que llei podria acotar més certs aspectes com els de l’excepció de l’ús de la xarxa electrònica i el sistema informàtic en els processos judicials. “La norma podria estar més tancada”, ha afegit, en aquest sentit.

En aquest sentit, durant la seva intervenció, el conseller general Joan Carles Camp ha criticat que un gruix important dels processos acotats a la legislació es recaigui sobre el desplegament reglamentari, “això és el que es fa sempre des dels grups de la majoria, facilitar l’intervencionisme de Govern a les lleis, doncs els reglaments només depenen del poder executiu”.

En tot cas, el parlamentari de Terceravia ha reiterat el compromís de la formació política amb “modernitzar i agilitzar el nostre sistema judicial, així com també facilitar, agilitzar i modernitzar els processos judicials, que prou convé” i, per tant, tenint en compte les critiques al text resultant del treball en comissió, el grup parlamentari s’ha abstingut en la votació.

Cal recordar que el grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents va efectuar nou esmenes a l’articulat amb l’objectiu de donar més seguretat jurídica al text i assegurar l’accés a la justícia igual per tothom.