Terceravia lamenta que el full de ruta de Govern es basi en tres programes electorals i no en la situació actual del país després de la Covid-19

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents s’ha reunit aquesta tarda amb el cap de Govern i el seu equip per la presentació del pla d’acció de l’executiu fins a 2023. Els membres de la formació política han lamentat que el document presentat tingui com a punt de partida els programes electorals dels tres partits que formen el Govern de coalició i no l’escenari actual d’Andorra. “Nosaltres entenem que el país necessita uns canvis estructurals”, ha explicat Josep Pintat.

El president del grup parlamentari ha assegurat, també, que el document presenta “una informació molt condensada sense aportar el document financer que el suporta, sempre hem estat parlant de quin pot ser el cost de la crisi, sempre hem estat parlant del pla d’equilibri financer que pot representar aquest endeutament. No estem demanant l’euro exacte, però sí que demanem una visió econòmica i macroeconòmica. És un dels punts de partida que hem trobat que hi ha una certa diferència. Nosaltres enteníem que aquest document era per enfocar la situació que ens ha deixat aquesta crisi del coronavirus, no per dilatar uns programes que es van presentar a uns comicis, perquè entenem que la realitat ha canviat i que continuarà canviant”.

Per aquest motiu, des de Terceravia han demanat a l’executiu que se’ls faciliti el pla financer actualitzat. “L’últim amb el qual comptem és del mes d’abril i avui en dia la situació ha canviat, per això és necessari el pla d’equilibri financer, que indica com es retorna a la normalitat després d’aquest sobreendeutament, i això no hi és. És important veure com ha quedat tocat el teixit empresarial i les famílies d’Andorra, és on s’haurien de centrar esforços”, ha matisat Josep Pintat.

Finalment, des de l’agrupació política s’han compromès a treballar des de la posició de l’oposició de manera constructiva. “El nostre compromís és analitzar el document que ens ha presentat Govern, intentar comprendre bé la documentació que ens han passat, provar de demanar la informació que necessitem i, si podem, fer propostes”, ha clos Josep Pintat.