Terceravia lamenta que l’executiu, després de 10 anys al govern, demani de nou l’aprovació d’una nova llei de mesures urgents en matèria d’arrendaments

El conseller general del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Joan Carles Camp, ha lamentat que, “després de 10 anys al capdavant del govern, l’executiu demani de nou l’aprovació, per part del Consell General, una nova Llei de mesures urgents en matèria d’arrendament i de millora del poder adquisitiu”. En aquest sentit, el conseller general de Terceravia ha recordat que, des del grup parlamentari, ja fa temps que es reclama a Govern un full de ruta en matèria d’habitatge i millora del poder adquisitiu, però que “encara no el teniu”. “En les polítiques d’habitatge i millora de poder adquisitiu, cal una visió més àmplia, analitzant els sectors econòmics que sustenten al país” ha afegit Joan Carles Camp.

D’una altra banda, el conseller de Terceravia ha criticat, durant el seu discurs, les polítiques en matèria d’habitatge que ha portat a terme l’executiu durant aquests anys, qüestionant el fet pel qual “l’inversor no inverteix en la construcció o en l’adquisició de bens immobles per posar-los al mercat de lloguer”. En aquest sentit, Joan Carles Camp ha assegurat que és deu a “l’intervencionisme de l’Estat, la poca seguretat jurídica i els costos” per fer-ho. “La majoria i Govern crec que no són conscients les conseqüències de les accions que prenen”, ha afegit.

D’altra banda, Joan Carles Camp ha recordat que des de Terceravia “volem garantir el futur de les pensions, sempre amb transparència, per això reiterem la demanda a Govern d’explicar, en 6 mesos, els costos dels canvis en la branca de jubilació de la CASS”.

Finalment, el conseller de Terceravia ha lamentat que el text que s’ha tractat al ple del Consell General no reculli cap de les mesures proposades pel grup parlamentari, a excepció d’un augment de dos mesos més, de 18 fins a 20, en lloc dels 36 proposats per Terceravia, en el termini per entrar la sol·licitud davant del comú corresponent per la rehabilitació d’edificis antics i que es destinin al mercat de lloguer. “Gran avenç, dos mesos…”, ha criticat Joan Carles Camp.