Terceravia presenta les esmenes al Pressupost 2021 amb l’objectiu d’augmentar la capacitat financera de l’Estat per fer front a la Covid-19

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha presentat aquest matí les esmenes parcials de modificació al Projecte de llei del Pressupost 2021, per tal de disminuir el dèficit, amb l’ajornament de les inversions no prioritàries. El president del grup parlamentari, Josep Pintat, ha recordat que “l’objectiu de la nostra formació és augmentar la capacitat de resistència financera de l’Estat, més en un context d’incertesa i de crisi causada per la Covid-19”.


Des del grup parlamentari, consideren que la situació provocada per la pandèmia obliga a actuar amb molta prudència al moment de planificar inversions i infraestructures, per aquest motiu, han presentat una sèrie d’esmenes enfocades en retardar aquelles inversions que, tot i ser necessàries, no requereixen una execució urgent, fins que la pandèmia causada pel SARS-CoV-2 estigui controlada i les seves conseqüències econòmiques ben definides.

El grup parlamentari Terceravia també ha realitzat una esmena de modificació al pressupost de Govern amb l’objectiu d’introduir una partida de 300.000 euros per a la creació d’una nova infraestructura hospitalària, amb l’objectiu d’estudiar la manera de desdoblar l’única infraestructura hospitalària pública del país, l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, i així disposar de capacitat sanitària en tots els àmbits, tant per tractar la Covid-19, com per les altres malalties.

“Tenint en compte la pandèmia actual, l’envelliment de la població i la dependència sanitària que tenim de l’exterior, des de la nostra formació creiem prioritària idear un nou espai hospitalari, com un projecte de futur”, ha explicat Josep Pintat. Un projecte que hauria d’anar acompanyat d’un canvi de la política sanitària, amb l’objectiu “d’ampliar la capacitat del sistema de salut i esdevenir un centre sanitari referent per al nostre entorn, els Pirineus i Arieja”, ha afegit el president del grup parlamentari. Per a la formació política, aquest nou recinte hospitalari pot ser un nou servei de futur i pot suposar un focus per a la inversió estrangera, diversificant així l’economia del país.