Terceravia presenta les esmenes al pressupost amb un impacte de reducció total de més de 101 milions d’euros

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha presentat aquest dimarts en roda de premsa les esmenes al projecte de pressupost 2020. L’objectiu del grup parlamentari amb aquestes 17 esmenes és tenir un impacte de reducció total de 101.136.500 euros, i així augmentar la capacitat d’estalvi del Govern.

D’aquesta manera, Terceravia es manté coherent amb allò que venia defensant fins ara, és a dir, apostant per uns comptes públics sanejats i contenint l’endeutament públic. Entre les reduccions destaquen l’eliminació de les partides destinades al projecte del Museu Nacional de l’Automòbil, de millora dels refugis de muntanya, de construcció de depuradores, l’Heliport Nacional o del recinte multifuncional, entre d’altres.

Grup parlamentari Terceravia + UL + Independents, durant la roda de premsa d’aquest dimarts

El president del grup parlamentari de Terceravia + UL + Independents, Josep Pintat, ha assegurat que “no diem que no siguin necessaris aquests projectes, però plantejar-los, quan s’assegura des de Govern que no es poden pagar les pensions, amb la despesa sanitària que tenim o tenint en l’horitzó l’acord d’associació amb la Unió Europea i la voluntat d’entrar en el Fons Monetari Internacional, no és coherent.”

El grup parlamentari de Terceravia + UL + Independents ha demanat a Govern tenir capacitat econòmica per afrontar els possibles impactes econòmics que puguin generar aquests compromisos “i que des de Terceravia no hem trobat reflectits en el present projecte de pressupost, per tant, demanem coherència amb els projectes de Govern i amb els pressupostos que presenta”, ha afegit Josep Pintat.

Finalment, Josep Pintat ha volgut deixar palès que “un Govern ha de prioritzar i donar preferència a una estabilitat financera i rigor pressupostari, dues condicions que no es veuen en el pressupost d’aquest any, sinó el que més aviat es veuen són intencions i propòsits sense cap disciplina ni rigor”.