Terceravia s’oposa a incrementar la pressió fiscal

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents s’oposa a pujar els impostos, incrementant així la pressió fiscal, i ho ha demostrat votant en contra del Projecte de llei de mesures per a la reforma de la imposició directa i de modificació d’altres normes tributàries i duaneres, en la sessió ordinària del Consell General celebrada aquest dijous. “Ara no toca, ara toca corregir les disfuncions, però no incrementar la pressió fiscal”, ha recordat Josep Pintat, president del grup parlamentari.

El líder de la formació política ha reiterat una vegada més en l’hemicicle del Consell General que “una fiscalitat efectiva necessita un marc tributari clar. Ara és un poti-poti amb vasos comunicants. Per aquest motiu, vam proposar la creació d’una taula de treball per poder perfilar el sistema actual i perquè Govern pogués fer una autèntica reforma fiscal”.

Josep Pintat també ha indicat que “l’afany recaptatori (de la reforma actual) costa d’entendre, tenint en compte que hi ha hagut un increment dels ingressos per part de l’Estat, per la inflació i l’entrada de productes per la duana. Vostès volen un 3% més, nosaltres no”.

Prou intervencionisme

Una vegada més el grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha votat en contra de les mesures populistes i intervencionistes del Govern de coalició. El president suplent del grup parlamentari, Joan Carles Camp, ha argumentat el vot en contra del Projecte de llei de mesures urgents per a la millora del poder adquisitiu de la ciutadania i en matèria d’arrendaments d’habitatge, dient que “aquestes polítiques provoquen una pèrdua del poder adquisitiu de la ciutadania, l’encariment de l’habitatge i l’enfonsament de l’economia de mercat“.

Terceravia considera que els augments salarials han de pactar-se lliurement entre els treballadors i els empresaris. “No compartim l’intervencionisme i menys aquesta auca de ‘rebaixes de gener a costelles dels assalariats'”, ha explicat Joan Carles Camp. Qui també ha assegurat que una llei de mesures urgents “hauria de ser clara i concisa, aquesta no ho és. La prova és la fórmula de càlcul dels salaris. Però aquesta dóna uns resultats ben clars, tan clars que aconsello als assalariats que abans de votar mirin bé la seva nòmina”.

Pel que fa a l’habitatge, Terceravia creu que cal més seguretat jurídica. “Les lleis retroactives tenen efectes contraris als desitjats. De què serveix signar un contracte de lloguer, si després el Govern i la majoria canvien les normes”, ha qüestionat el president suplent del grup parlamentari.