Terceravia vota a favor de la nova llei de contractació pública

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha votat a favor de la nova Llei de contractació pública, aquest dijous a la sessió ordinària del Consell General. Com ha destacat el conseller general Oliver Alis, “Aquest text dona sentit a la democràcia i la dota de transparència. Andorra es mereix una llei actualitzada i més estricta en la gestió dels diners públics”, la qual ha de ser un instrument que garanteixi els drets i deures de totes les parts, “perquè la ciutadania d’Andorra tingui la garantia que la despesa de l’Estat es fa de manera transparent, justa i eficaç”.

El conseller general de Terceravia ha recordat durant el seu discurs que la darrera llei de contractació pública es va elaborar fa més de vint anys i “calia modernitzar-la“. Per aquest motiu, des del grup parlamentari Terceravia es van presentar 39 esmenes a l’articulat, amb l’objectiu de millorar el text, de les quals sis s’han aprovat, 11 s’han transaccionat, 18 no s’han aprovat i 4 s’han acabat retirant.

Entre les esmenes aprovades, Oliver Alis ha destacat que aquestes aporten més seguretat per l’administració, més garanties en les concessions, més seguretat jurídica i més transparència en les adjudicacions. Pel que fa a les esmenes transaccionades, el conseller general de Terceravia ha indicat que garanteixen l’aplicació de la llei per a totes les administracions de l’Estat i les entitats que en depenen (com FEDA, Andorra Telecom,…), així com la igualtat d’oportunitats.

Finalment, Oliver Alis ha lamentat la no aprovació de 18 esmenes presentades pel grup, ja que aquestes asseguraven seguir la Llei en la contractació d’assessorament i defensa jurídica, donar garanties a les empreses adjudicatàries, evitar possibles accions d’ús d’informació privilegiada, planificar les adjudicacions i donar seguretat a l’administració concedent en les concessions.

Pel que fa al Projecte de llei del Pla d’estadística 2022-2025, el grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha votat a favor del text. El president suplent del grup parlamentari, Joan Carles Camp, ha recordat durant el debat del text que “les estadístiques públiques permeten conèixer la realitat del nostre país de manera objectiva. I cal fer-ho en el termini establert, per donar suport al desenvolupament, el seguiment i l’avaluació de les polítiques públiques”.

Joan Carles Camp també ha indicat que el grup parlamentari va entrar a tràmit 12 esmenes a l’articulat, amb l’objectiu d’obtenir més informació sobre els costos dels materials de la construcció, els espais de lleure públics, les segones residències, els passius ocults de la CASS i l’impacte dels compromisos internacionals contrets, a través de convenis, tractats i acords, entre altres.

Per acabar la seva intervenció, el president suplent del grup parlamentari ha demanat a Govern desplegar totes les activitats enunciades en el Pla: “les dades són essencials i necessàries per prendre decisions. Si no disposem de dades anem a palpentes.”

Durant la sessió d’aquest dijous, el grup parlamentari Terceravia també ha votat a favor de la Proposició de llei de protocol i cerimonial, de la Proposta d’acord sobre la informació, els mitjans de comunicació i la publicitat institucional i de la Proposta d’aprovació de la ratificació del Protocol addicional del Conveni del Consell d’Europa per a la prevenció del terrorisme, fet a Riga, el 22 d’octubre del 2015; de la Proposta de ratificació del Conveni europeu per a la repressió del terrorisme, fet a Estrasburg el 27 de gener de 1977 i de ratificació del Protocol d’esmena del Conveni europeu per a la repressió del terrorisme, fet a Estrasburg, el 15 de maig de 2003; i de la Proposta d’aprovació de l’adhesió d’Andorra al Protocol destinat a prevenir, reprimir i castigar el tràfic d’éssers humans, en particular de dones i infants, que complementa el Conveni de les Nacions Unides contra la delinqüència organitzada transnacional.