Terceravia vota a favor de la proposta d’acord de la declaració de l’Estat d’emergència climàtica

El conseller general del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Oliver Alis, ha assegurat que des de la formació política coincideixen en les grans línies i objectius de la proposta d’acord de l’Estat d’emergència climàtica.

No obstant això, Oliver Alis ha recordat que “una cosa és el que és posa al paper i l’altra la realitat” i ha demanat a Govern que “no disfressi la realitat”. En aquest sentit el parlamentari de Terceravia + UL + Independents ha demanat a Govern una millor gestió dels punts actuals de mesura de la qualitat de l’aire.

D’altra banda, Oliver Alis ha posat en dubte l’eficàcia real del Pla Engega per a la subvenció de vehicles elèctrics, “ja que és una acció que pel cost del vehicle no va dirigida a tota la població, sinó només a les classes benestants i per tant caldria revisar-lo” i ha convidat a Govern a “analitzar els resultats d’implantació de les mesures en freqüència per tal de retocar-les per millorar l’eficàcia”.

Durant la seva intervenció, Oliver Alis ha assegurat que “som conscients de la situació actual, per això cal emprendre accions, tant des de les institucions publiques com a nivel individual. Sempre garantint l’estabilitat financera de l’Estat” i ha proposat a Govern donar una major visibilitat al treball que es porta a terme al centre de tractament de residus, a través de visites guiades o bé amb un reportatge audiovisual. “D’aquesta manera milloraríem la consciència ecològica i l’índex de reciclatge de la ciutadania”.