Terceravia vota a favor dels drets de les persones amb discapacitat

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha votat a favor de la presa en consideració de la Proposició de llei qualificada de modificació de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum, entorn de la millora de les condicions de la participació en els comicis de les persones amb discapacitat.

Des de Terceravia donem tot el suport i empatia cap a les persones amb discapacitat i els seus familiars. Jo mateix he tingut la sort de treballar amb aquest col·lectiu i de tenir-ne un familiar”, ha assegurat Josep Pintat, president del grup. El qual també ha demanat a la resta de membres del Consell General deixar de “fer retrets i escenes” i ha anunciat que el grup parlamentari entrarà una esmena al text actual, “un aspecte que l’anterior proposició contemplava i que en aquesta s’ha oblidat”.

Durant el seu discurs, Josep Pintat ha realitzat una cronologia de totes les accions públiques a favor dels drets de les persones amb discapacitat: el Conveni de Nova York per les persones amb discapacitat es va aprovar el 2006, però que fins 6 anys després no es va ratificar al Consell General. “Sis anys en els quals va haver-hi dos governs diferents”, ha recordat el president del grup parlamentari, qui ha continuat recordant que el 2014 es va entrar una llei de reforma del sistema electoral, moment en el qual el conveni era ja vigent, però que “en aquell moment no va haver-hi cap proposta entorn de les persones amb discapacitat”.

Josep Pintat ha continuat explicant que el 2017 es va aprovar una llei de mesures urgents per a l’aplicació del Conveni de Nova York, amb l’abstenció del Partit Socialdemòcrata, la qual va entrar en vigor el 29 de desembre de 2017 “amb una encomana precisa: Govern, llavors Demòcrata, havia d’entrar a tràmit un projecte de llei, al cap de sis mesos, amb totes les mesures necessàries per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, però no es va efectuar”. Finalment, “el 2018 es va presentar una proposició de llei qualificada per modificar l’organització dels comuns, on es contemplava la modificació de la llei electoral, cap mesura per les persones amb discapacitat. I arribem a la proposició de llei del Partit Socialdemòcrata, on tampoc hi havia cap mesura en aquest sentit”.