Terceravia vota no a les liquidacions dels comptes del 2017 i 2018 perquè s’està incomplint la llei

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents vota en contra de les liquidacions dels comptes del 2017 i 2018, perquè s’està incomplint la llei en presentar fora de termini la liquidació dels comptes. En aquest sentit, el conseller general Joan Carles Camp ha recordat que “avui 29 d’octubre del 2020 hauríem d’estar aprovant la liquidació de l’exercici 2019 i aquesta liquidació hauria d’estar acompanyada d’una auditoria global de gestió econòmica de l’últim mandat polític”.

A més, el conseller general de Terceravia ha recordat que els comptes de l’Agència Financera Andorrana (AFA) del 2016 encara no s’han aprovat i ha demanat a la Síndica General poder examinar i votar en seu parlamentària la liquidació dels comptes de l’AFA. “Per tant creiem que en l’ordre del dia d’avui manca un punt i aquest seria l’aprovació, o no, de les liquidacions”, ha afegit Camp.

Entre altres arguments per votar negativament, el conseller de Terceravia ha remarcat que és “perquè els que teniu la governabilitat, no us ha interessat destinar mitjans als òrgans de control intern i extern. A les recomanacions del Tribunal em remeto”. En aquest sentit ha incidit en la necessitat de dotar de més recursos l’entitat fiscalitzadora: “amb agrair la tasca del Tribunal de Comptes, no hi ha prou. Si no que els hem de donar més eines perquè puguin funcionar: més pressupost per contractar personal i per fiscalitzar la feina dels estaments públics”.

D’altra banda, Joan Carles Camp ha recordat que “això no va de dèficits o superàvits. Això va de transparència, d’eficiència i de respecte a les lleis. Els nostres ciutadans han de complir amb les obligacions i els nostres governants se les passen per alt”. En aquest sentit, el conseller de Terceravia hi ha subratllat que “el superàvit del qual parla el Ministre és un baix grau d’execució de les inversions previstes per Govern. Aquest presenten uns pressupostos magnífics, que després no executen al complet i tanquen amb superàvit. Ara bé, la despesa de funcionament, puja”.

Finalment, el conseller de Terceravia ha indicat que el Tribunal de Comptes a l’informe de l’exercici 2018 evidencia que hi ha 82 milions d’euros en impostos no cobrats, entre 2005 i 2018. “No són minucioses i ens agradaria saber quines accions s’han dut a terme per tractar de recaptar aquests impostos”, ha conclòs Joan Carles Camp.